Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 27. 2. 2014. u 14:34
Uređeno: 27. 5. 2014. u 09:17
Istraživački seminar "Primjena...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Primjena podudaranja značajki lica u sustavima za nadzor umora kod vozača"

 

kojeg će držati Markan Lopar, mag.ing.comp.

 

Seminar će se održati u petak 28.2.2014. u TCR-u s početkom u 14:15 sati.

Više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Sažetak

Poravnanje lica je postupak u kojem se značajke lica poravnavaju s slikom lica. To se koristi u različitim primjenama računalnog vida, kao što su prepoznavanje lica, prepoznavanje ekspresija lica, praćenja lica itd. Tijekom posljednjih nekoliko godina mnoge metode i algoritmi za poravnanje lica su razvijeni, od parametriziranih do regresijskih modela. U ovoj prezentaciji opisana je ne-parametrizirana metoda usklađivanja lica temeljena na gradijentnom spustu i primjena te metode na sustave praćenja umora vozača.

 

Životopis

Markan Lopar je rođen 1981. godine u Somboru u Srbiji. Diplomirao je 2010. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Od ožujka 2011. do konca 2012. godine radio je na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu kao stručni suradnik na međunarodnom FP7 projektu pod nazivom „ANIMPOL - Biotechnological Conversion of Carbon Containing Wastes for Eco-Efficient Production of High-Value Products“. Od travnja 2013. radi kao zavodski suradnik na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na IPA projektu “VISTA – Computer Vision Innovations for Safe Traffic”. Njegovi istraživački interesi uključuju raspoznavanje uzoraka, biometriju, računalni vid, kao i biokemijsko inženjerstvo te modeliranje metaboličkih mreža. Suautor je nekoliko znanstvenih članaka u međunarodnim znanstvenim časopisima i konferencijama. Govori engleski, a služi se i njemačkim i mađarskim jezikom.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.