Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 13. 2. 2014. u 09:30
Uređeno: 24. 2. 2015. u 10:14
Istraživački seminar...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu:

 

"Podešavanje boja i svjetline slike zasnovano na Retinexu"

 

kojeg će držati Nikola Banić, mag. ing. comp..

 

Seminar će se održati u petak 14.2.2014. u TCR-u s početkom u 14:15 sati.

 

Prezentacija je dostupna u repozitoriju, a više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

 

 

Sadržaj

Retinex je model koji oponaša ljudski psihivizualni sustav i koristi se za poboljšavanje slika. Može postići postojanost boja te podesiti svjetlinu slike i razvijeno je više algoritama zasnovanih na tom modelu. Jedan od njih je nedavno razvijeni Light Random Sprays Retinex koji kao rezultate daje visoko kvalitetne slike. Analizom i promjenom njegove jezgre moguće je razviti algoritme koji postižu visoku točnost procjene osvjetljenja i algoritme koji prilagođavaju slike visikog dinamičkog opsega na niži.

 

Životopis

Nikola Banić je rođen 21. lipnja 1989. godine u Varaždinu. Zvanje magistra inženjera računarstva stekao je diplomiranjem 5. srpnja 2013. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na modulu računarska znanost pod mentorstvom prof. dr. sc. Svena Lončarića. Istraživački interesi su mu obrada i analiza slike (posebno podešavanje boja), računalni vid i strojno učenje.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.