Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 20. 1. 2015. u 09:43
Istraživački seminar "Korekcija...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Korekcija kalibracijske greške stereoskopskog sustava uzrokovane nedovoljnim kapacitetom parametarskog modela kalibracije"

 

kojeg će držati Ivan Krešo, mag. ing. comp.

 

Seminar će se održati u petak 16.1.2015. u D306 s početkom u 16:00 sati.

 

Prezentacije je dostupna u repozitoriju, a više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Sadržaj

U ovom seminaru predstavljamo novu metodu za poboljšanje preciznosti procjene gibanja kamere (eng. egomotion) iz rektificiranog stereoskopskog videa. Osnovna ideja je postupak za korekciju kalibracijske greške stereoskopskog sustava uzrokovane nedovoljnim kapacitetom parametarskog modela kalibracije. Korekcija je opisana diskretnim deformacijskim poljem preko pravokutne rešetke koja pokriva čitavu sliku. Deformacijsko polje se dobiva optimizacijom reprojekcijske pogreške stereo korespondencija u susjednim vremenskim okvirima pod poznatim točnim gibanjem (eng. groundtruth).
Evaluaciju provodimo leave one out validacijom nad kolekcijom video sekvenci iz KITTI ispitnog skupa gdje uspoređujemo preciznost procijenjenog gibanja bez i s ispravljenim parametrima kalibracije. Rezultati pokazuju značajnu prednost našeg pristupa. Naš algoritam je bolji od svih ostalih koji se zasnivaju na korespondencijama iz dva okvira na KITTI ispitnom skupu za testiranje.

 

Životopis

Ivan Krešo završio je preddiplomski studij računarske znanosti 2011. godine te diplomski studij računarske znanosti 2013. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u
Zagrebu, stekavši pritom titulu magistra inženjera računarstva (mag. ing. comp.). Trenutno je upisan u poslijediplomski doktorski studij i zaposlen na Fakultetu elektrotehnike i računarstva kao mlađi
istraživač na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave. Njegovi istraživački interesi su u području računalnog vida i strojnog učenja.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.