Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 24. 9. 2014. u 16:13
Istraživački seminar "Korištenje...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Korištenje distribucije osvjetljenja za ostvaranje brzih i točnih metode za postojanost boja"
 

kojeg će držati Nikola Banić, mag. ing. comp.

 

Seminar će se održati u petak 26.9.2014. u D306 s početkom u 13:00 sati.

 

Prezentacije je dostupna u repozitoriju, a više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Sadržaj

Cilj postojanosti boja je ukloniti utjecan osvjetljenja scene na doživljaj boja. Najvažniji korak ogov procesa je procjena osvjetljenja. U većini slučajeva boje osvjetljenja zauzimaju relativno malen dio odabranog prostora boja. Ta činjenica se može iskoristiti za značajno poboljšavanje postojećih i razvoj novih metoda za procjenu osvjetljenja. Predložene su neke od primjena uz predstavljanje i komentiranje rezultata.

 

Životopis

Nikola Banić je rođen 21. lipnja 1989. godine u Varaždinu. Zvanje magistra inženjera računarstva stekao je diplomiranjem 5. srpnja 2013. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na modulu računarska znanost pod mentorstvom prof. dr. sc. Svena Lončarića. Istraživački interesi su mu obrada i analiza slike (posebno podešavanje boja), računalni vid i strojno učenje.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.