Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 24. 3. 2015. u 12:59
Uređeno: 24. 3. 2015. u 13:30
Održana četvrta radionica projekta VISTA

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 20. ožujka 2015. održana je četvrta radionica projekta "VISTA – Inovativni sustavi računalnog vida za siguran promet". Koordinator projekta je Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, uz partnerstvo s Fakultetom prometnih znanosti.

Pored predstavljanja poduzeća mlađi istraživači projekta su predstavili dosadašnje rezultate istraživanja.

 

Više informacija možete naći u nastavku obavijesti, a fotografije s radionice možete vidjeti ovdje.

VISTA – projekt Europske unije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 20. ožujka 2015 .održana je četvrta radionica projekta "VISTA – Inovativni sustavi računalnog vida za siguran promet". Radionica je okupila hrvatske gospodarstvenike i znanstvenike iz područja računalnog vida. Skup je otvorio voditelj projekta prof. dr. sc. Sven Lončarić koji je ujedno i predstavio ciljeve projekta VISTA, a zatim su se predstavila razna poduzeća sa svojim idejama za suradnju. Uslijedio je niz prezentacija u kojima su mlađi istraživači s projekta prikazali dosad postignute rezultate na projektu kao i planove za budući rad.

Projekt "VISTA – Inovativni sustavi računalnog vida za siguran promet" financiran je iz sredstava pretpristupnog fonda EU, u okviru komponente IPA IIIc Operativnog programa za regionalnu konkurentnost kojeg provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Ukupna vrijednost projekta je 685.265,45 EURO s EU udjelom od 573.841,29 EURO. Koordinator projekta je Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, uz partnerstvo s Fakultetom prometnih znanosti.


Projekt je započeo u travnju 2013, a trajat će dvije godine. Glavni ciljevi projekta su jačanje istraživačkih kapaciteta dvaju partnerskih fakulteta, jačanje suradnje s malim i srednjim poduzećima u hrvatskom automobilskom sektoru u cilju transfera tehnologije, jačanje komercijalizacijskih kapaciteta partnerskih fakulteta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida razvijenih na fakultetima u mala i srednja poduzeća te razvoj novih aplikacija i proizvoda visoke dodane vrijednosti u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.