Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 12. 2. 2015. u 13:43
Istraživački seminar "Mjerenje...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Mjerenje prometnih parametara računalnim vidom zasnovano na klasifikatorima"

 

kojeg će držati Kristian Kovačić, mag. ing. traff.

 

Seminar će se održati u petak 13.2.2015. u TCR-u s početkom u 14:15 sati.

 

Prezentacije je dostupna u repozitoriju, a više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Sažetak

Predavanje obuhvaća kratak opis rada algoritama za izračun i klasificiranje LBP značajki iz slike, te arhitekture i rezultata dobivenih testiranjem razvijenog sustava za detekciju i praćenje vozila na video snimci. Učenje klasifikatora se odvija korištenjem skupa podataka dobivenog iz videosnimki Fakulteta prometnih znanosti te videosnimki prikupljenih sa Toyota Motor Europe web stranice. Testiranje sustava je provedeno korištenjem videosnimki prometa na cestovnoj obilaznici Zagreba.

 

Životopis

Kristian Kovačić rođen je 16. siječnja u Zagrebu. Završio je preddiplomski i diplomski studij na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studiranja pokazao je zanimanje za programiranjem, obradom slika  te 3D grafičkim aplikacijama. Trenutno je zaposlen na Fakultetu prometnih znanosti u sklopu VISTA projekta. Interes daljnjeg usavršavanja vidi u primjeni računalnog vida na području znanosti prometa i transporta, naročito detekciji i praćenju vozila, estimaciji OD matrica pomoću prepoznavanja registarskih tablica i mjerenju prometnih parametara.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.