Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 26. 2. 2015. u 11:21
Istraživački seminar "Bitni...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Bitni parametri za nadzor umora kod vozača i njihovo dobivanje"

 

kojeg će držati Markan Lopar, mag. ing.

 

Seminar će se održati u petak 27.2.2015. u TCR-u s početkom u 14:15 sati.

 

Više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Životopis

Markan Lopar je rođen 1981. godine u Somboru u Srbiji. Diplomirao je 2010. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Od ožujka 2011. do konca 2012. godine radio je na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu kao stručni suradnik na međunarodnom FP7 projektu pod nazivom „ANIMPOL - Biotechnological Conversion of Carbon Containing Wastes for Eco-Efficient Production of High-Value Products“. Od travnja 2013. radi kao zavodski suradnik na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na IPA projektu “VISTA – Computer Vision Innovations for Safe Traffic”. Njegovi istraživački interesi uključuju raspoznavanje uzoraka, biometriju, računalni vid, kao i biokemijsko inženjerstvo te modeliranje metaboličkih mreža. Suautor je nekoliko znanstvenih članaka u međunarodnim znanstvenim časopisima i konferencijama. Govori engleski, a služi se i njemačkim i mađarskim jezikom.

Sažetak

U ovom seminaru su predstavljeni i objašnjeni neki ključni parametri za procjenu umora vozača. Oni su pribavljeni iz značajki lica koje se s druge strane dobivaju metodama podudaranja značajki lica. Ovi parametri uključuju zatvorenost očiju, otvorenost usta, položaj glave i smjer pogleda. Njihovom kombinacijom je stvoren modul za procjenjivanje budnosti vozača.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.