Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
VISTA - COMPUTER VISION INNOVATIONS FOR SAFE TRAFFIC

VISTA je projekt čiji su ciljevi jačanje transfera tehnologije i komercijalnih kapaciteta partnerskih sveučilišta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida sa sveučilišta u mala i srednja poduzeća, te razvoj novih aplikacija baziranih na računalnom vidu za primjenu u prometnim i transportnim uslugama u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Projekt je financiran iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007 - 2011 za pomoć zajednice u okviru programa IPA za regionalni razvoj u Hrvatskoj.


Objavljeno: 11. 2. 2014. u 16:58
Uređeno: 10. 3. 2014. u 12:55
Prva VISTA radionica

Povodom početka novog EU projekta "VISTA – Inovativni sustavi računalnog vida za siguran promet", na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu je 20. lipnja 2013. održana prva radionica projekta. Koordinator projekta je Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, uz partnerstvo s Fakultetom prometnih znanosti. Voditelj projekta prof. dr. sc. Sven Lončarić predstavio je ciljeve projekta VISTA. Na radionici su sudjelovale tvrtke u hrvatskom automobilskom sektoru.

 

Više informacija možete naći u nastavku obavijesti, a fotografije s radionice možete pogledati ovdje.

VISTA – novi projekt Europske unije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Povodom početka novog EU projekta "VISTA – Inovativni sustavi računalnog vida za siguran promet", na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu je 20. lipnja 2013. održana prva radionica projekta. Radionica je okupila hrvatske gospodarstvenike iz automobilskog sektora i znanstvenike iz područja računalnog vida. Skup je otvorio prodekan FER-a  prof. dr. sc. Mislav Grgić, a nakon njega okupljenima su se obratili predsjednik i dopredsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti automobilskog sektora dr. sc. Zlatko Hodak i Branko Mihalić, te dopredsjednik Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore mr. sc. Zoran Barišić. Voditelj projekta prof. dr. sc. Sven Lončarić predstavio je ciljeve projekta VISTA, a zatim su se predstavile tvrtke u automobilskom sektoru. Uslijedio je niz prezentacija u kojima su prikazani istraživački i razvojni kapaciteti Centra izvrsnosti za računalni vid Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom rasprave iskazan je velik interes i potreba za suradnjom znanstvenika i gospodarstvenika u cilju transfera tehnologije i razvoja novih proizvoda temeljenih na znanju.

Projekt "VISTA – Inovativni sustavi računalnog vida za siguran promet" financiran je iz sredstava pretpristupnog fonda EU, u okviru komponente IPA IIIc Operativnog programa za regionalnu konkurentnost kojeg provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Ukupna vrijednost projekta je 685.265,45 EURO s EU udjelom od 573.841,29 EURO. Koordinator projekta je Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, uz partnerstvo s Fakultetom prometnih znanosti.


Projekt je započeo u travnju 2013, a trajat će dvije godine. Glavni ciljevi projekta su jačanje istraživačkih kapaciteta dvaju partnerskih fakulteta, jačanje suradnje s malim i srednjim poduzećima u hrvatskom automobilskom sektoru u cilju transfera tehnologije, jačanje komercijalizacijskih kapaciteta partnerskih fakulteta, prijenos postojećih aplikacija računalnog vida razvijenih na fakultetima u mala i srednja poduzeća te razvoj novih aplikacija i proizvoda visoke dodane vrijednosti u suradnji s malim i srednjim poduzećima u automobilskoj industriji.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
KONZORCIJ
 

 


FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.