Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
Objavljeno: 30. 1. 2014. u 17:15
Uređeno: 30. 1. 2014. u 17:16
Istraživački seminar...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Stereoskopska procjena kretanja kamere korištenjem korespondencija kroz veći broj slika"

 

kojeg će držati Ivan Krešo, mag.ing.comp.

 

Seminar će se održati u srijedu 31.1.2014. u TCR s početkom u 14:30 sati.

Prezentacija je dostupna u repozitoriju, a više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

 

Sažetak

Uslijed povećanja performansi računala i kvalitete izvedbe kamera stereoskopski računalni vid postaje sve važniji izvor informacija u prometu, robotici i drugim domenama primjene. Posebno je zanimljiva primjena stereoskopskog vida u procjeni kretanja vozila ili autonomnog robota, koja se ponegdje naziva i vizualnom odometrijom. Takvi postupci istovremeno estimiraju strukturu scene i kretanje kamera minimizacijom sveukupne reprojekcijske pogreške u dvjema slikovnim ravninama. Ovaj seminar daje pregled tehnika koje omogućavaju provođenje optimizacijskog postupka na čitavim sljedovima parova slika u stvarnom vremenu. Posebno ćemo razmotriti tehnike praćenja točkastih značajki kroz video slijed, kao i tehnike istovremene optimizacije parametara strukture i kretanja. Na kraju ćemo predstaviti eksperimentalne rezultate dobivene na našim vlastitim ispitnim snimkama kao i na ispitnom skupu KITTI. 
 

Životopis

Ivan Krešo završio je preddiplomski studij računarske znanosti 2011. godine te diplomski studij računarske znanosti 2013. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, stekavši pritom titulu magistra inženjera računarstva (mag. ing. comp.). Trenutno je upisan u poslijediplomski doktorski studij i zaposlen na Fakultetu elektrotehnike i računarstva kao mlađi
istraživač na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave. Njegovi istraživački interesi su u području računalnog vida i strojnog učenja.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.