Naslovnica Pretraživanje AA
WP2: REINFORCEMENT OF INFRASTRUCTURE FOR SCIENCE-INDUSTRY COLLABORATION
 
REPOZITORIJ
 
 
Objavljeno: 22. 5. 2014. u 09:54
Uređeno: 23. 5. 2014. u 17:20
Istraživački seminar "Nadzor...

Pozivamo vas na istraživački seminar u sklopu VISTA projekta na temu

 

"Nadzor umora kod vozača – pregled algoritama za detekciju lica i očiju"

 

kojeg će držati Markan Lopar, mag.ing.

 

Seminar će se održati u petak 30.8.2013. u D306 s početkom u 15:30 sati.

 

Prezentacije je dostupna u repozitoriju, a više informacija o seminaru i o predavaču možete naći u nastavku obavijesti.

Sažetak

U ovoj prezentaciji istražene su razne metode za detekciju lica i očiju u cilju odlučivanja koje od njih bi bile prikladne za implementaciju u sustavu za nadzor umora kod vozača. U slučaju detekcije lica najbolje rezultate je pokazao standardni detektor Viola-Jones, dok je se kod detekcije očiju najboljom pokazala metoda za lociranje zjenica pomoću gradijenata. Ova metoda obećava također zbog potencijalne primjene u dohvatu ponašajnih parametara koji su potrebni za procjenu razine umora kod vozača. Ova mogućnost će biti razmotrena u budućnosti.

 

Životopis

Markan Lopar je rođen 1981. godine u Somboru u Srbiji. Diplomirao je 2010. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Od ožujka 2011. do konca 2012. godine radio je na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu kao stručni suradnik na međunarodnom FP7 projektu pod nazivom „ANIMPOL - Biotechnological Conversion of Carbon Containing Wastes for Eco-Efficient Production of High-Value Products“. Od travnja 2013. radi kao zavodski suradnik na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na IPA projektu “VISTA – Computer Vision Innovations for Safe Traffic”. Njegovi istraživački interesi uključuju raspoznavanje uzoraka, biometriju, računalni vid, kao i biokemijsko inženjerstvo te modeliranje metaboličkih mreža. Suautor je nekoliko znanstvenih članaka u međunarodnim znanstvenim časopisima i konferencijama. Govori engleski, a služi se i njemačkim i mađarskim jezikom.

Iva Harbaš
Popis obavijesti
TRAŽILICA
 
FINANCIRANJE
 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
This project is cofinanced by the European Union from the European Regional Development Fund.
 
 
 

 

"Ulaganje u budućnost"

 

Odricanje od odgovornosti/Disclaimer
 
Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i ne odražava nužno gledišta Europske unije.
 
The contents of this website are the sole responsibility of the University of Zagreb Faculty of Electrical Engineering and Computing and do not necessary reflect the views of the European Union.